Sernik na mleku skondensowanym (przez niektórych zwany denaturatem:)
Spód- to herbatniki pokruszone, wymieszane ze startą czekoladąMasa:
- 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie
- 3 jajka
- 3/4 puszki mleka skondensowanego słodzonego (ok. 400 g)
- 1 budyń waniliowy
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Wszystkie składniki, zmiksować tylko do połączenia się składników.Piec ok 1 godz. w temp 150 z parą wodną.
Góra:
Zmiksować kilka jagód z serkiem mascarpone- wyłożyć na ostudzone już ciasto.Schłodzić.
Ten sernik jest orzeźwiający, dziecinnie prosty i bajecznie smaczny!
Miłej niedzieli Wam życzę!
porywam przepis na sernik. Cieszę się, że znowu Jesteś. Buziaki
OdpowiedzUsuńmniam, pycha było, polecam
OdpowiedzUsuń